De historie van restaurant Envy
Envy opgericht in 2005 was een fine dining restaurant in de Amsterdamse Jordaan gelegen aan de Prinsengracht. Dit restaurant trok gasten van over de hele wereld. Maar ook bekende Nederlandse chefs wilden maar al te graag hun naam aan dit unieke restaurant concept verbinden.
Top chef Nick Bril was in 2009 al te boeken als privé chef aan huis
Chef-kok Nick Bril die tegenwoordig eigenaar is van The-Jane** in Antwerpen stond jaren aan het hoofd van de keukenbrigade van Envy. Naast dat gasten naar de Prinsengracht kwamen was het ook mogelijk om Nick en zijn team thuis in te huren voor het laten koken van een superieur diner. Helaas moest het gerenommeerde restaurant in 2021 haar deuren sluiten.
Envy gaat verder als privé chef aan huis
Vandaag de dag is het mogelijk om onder de naam Envy een privé chef aan huis te boeken voor luxe diner op locatie. De sfeer, beleving, de beste ingrediënten, schilderijtjes om op te eten, de mooiste wijnen, glimmend zilverwerk net zoals aan de Prinsengracht. Daar staat we nog steeds voor, maar dan gewoon bij u thuis of op locatie.
De privé chefs van Envy
Bij Envy werken uitsluitend chefs die het vak hebben geleerd bij Michelinsterren restaurants, of restaurant aangesloten bij Gault Millau. Meerdere chefs deelden het fornuis met Sergio Herman in restaurant Oud Sluis. Eén van de chefs die tegenwoordig thuisdiners verzorgd via stond jaren in de gelijknamige keuken aan de Prinsengracht.
Een privé chef aan huis via Envy is mogelijk in heel Europa
Doordat we met meerdere chefs werken, verdeeld over Nederland kunnen we dit unieke concept aanbieden in heel Nederland. Enkele chefs zijn ook te boeken voor langere periodes in het buitenland. Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie of huwelijksdiner in Italië.