Een private chef aan huis decadent? Dat valt genoeg mee. Wellicht bent u nog niet bekend met private dining. Maar meer dan 70 jaar geleden werden er al chefs uit België en Frankrijk naar Nederland gehaald door welgestelde particulieren. Soms was dat voor één avond omdat de gastheer een culinaire avond wilde geven om indruk te maken op zijn gasten. Veelal werd er dan wild gegeten wat de gastheer op zijn eigen landgoed had geschoten. Maar ook werden er bekende Franse koks tegen hun zin in bij hun familie weggehaald om in Nederland maar ook over de rest van de wereld rijke mensen aan hun trekken te laten komen.
Een exclusief diner of walking dinner met thuis chef Klaas is van sterrenniveau
Gelukkig zijn de tijden veranderd en hebben chefs de vrijheid waar ze hun ambacht uitoefenen. Maar ook hebben ze zeggenschap over hun stijl en kunnen ze ingrediënten gebruiken waar ze zelf het liefst mee werken. Sinds 2020 is een kok inhuren om thuis een diner te laten koken een stuk bekender geworden bij het grote publiek. Ook is het gelukkig niet alleen maar weggelegd voor de notabelen. De voordelen van een chef thuis in huren zijn groot.

De voordelen / redenen van het inhuren van een private chef aan huis
- Alle boodschappen worden gedaan
- De tafel wordt gedekt
- Geen stress vooraf
- Volledige zeggenschap over het menu
- U kunt u 100% op uw gasten richten
- Een professionele chef aan huis
- Duidelijke uitleg hoe gerechten gemaakt worden
- Na afloop hoeft er niemand af te wassen
- Allergieën en uitzonderingen geen probleem
Private chef aan huis achter de Green Egg
Een privé chef inhuren hoeveel kost dan ongeveer?
De kosten om een kok op locatie te laten koken verschillen per opdracht. Over het algemeen kan gezegd worden dat een diner voor 6 personen duurder per persoon is dan een diner voor 10 personen. Ook de keuze van het aantal gangen is van belang. Ook is er een verschil in prijs als er gekozen wordt voor kreeft in plaats van bijvoorbeeld vegetarisch. De optie om eventuele bijpassende wijnen door de chef / sommelier te laten schenken maakt het ook prijziger. Onderstaand een richtlijn:
Bij een 4 gangen diner met 8 personen bedragen de kosten ongeveer:
- Euro 85 per volwassene
- Euro 120 per volwassene met wijnarrangement
Een diner voor 16 personen bedragen de kosten:
- Circa Euro 80 per persoon
- Rond de Euro 115 per couvert
Ervaringen van klanten die Klaas Culinair al eens boekten:
Private dining in ons eigen woonkamer, echt een leuke avond gehad met goed eten. Wij gaan zeker weten vaker een private chef aan huis boeken.
Otten | 9 personen | Oldemarkt
Voor het eerst een running dinner meegemaakt en dan ook nog bij ons thuis op het dakterras. Wij zijn blij dat we voor dit concept gekozen hebben in plaats van een diner aan tafel.
Ruward | Den Haag | 23 personen
Heel goed en lekker eten, mooi aangeklede tafel en fijne bediening.
De Boer | 14 personen | Bergentheim