Als u gezonde en leerzame kookles wilt, bent u bij Klaas Culinair aan het juiste adres. Door een samenwerking met 35 aangesloten chefs kunnen wij gezonde kooklessen aanbieden in heel Nederland. Onder de titel “fit en fitaal” verzorgen wij kooklessen voor scholen en bedrijven. Wilt u uw medewerkers bewust maken van het belang van een gezond ontbijt? Wij vertellen u graag tijdens een masterclass hoe u op een eenvoudige wijze gezonder kunt snoepen.
Een kookles over gezond en toch lekker eten bestaat echt?
We kunnen de masterclass geheel naar uw wens invullen. Wilt u de nadruk leggen op de waarde van een gezonde lunch in uw bedrijfsrestaurant of kinderen leren te genieten van fruit? Wij geven deze workshops op locatie, veelal wordt hier het bedrijfsrestaurant voor gebruikt of de personeelskantine. Op scholen vinden de lessen veelal plaats in de keuken of gewoon in het lokaal. Dit is echt maatwerk en vereist een goede communicatie en inventarisatie van uw doel. De masterclass bestaat veelal uit twee delen. Een stuk theorie gevolgd door het maken van gerechten aan de hand van recepten. Natuurlijk kunt u na afloop iets lekkers proeven.
Hoe lang duurt een workshop gezond koken?
Genieten van gezond eten klinkt gelukkig voor steeds meer mensen bekend in de oren. Toch denken veel mensen dat een gezonde maaltijd meer tijd en geld kost om te koken dan een snelle hap. Niets is minder waar, ook een gezonde hap heeft u vliegensvlug op tafel. Wat betreft de duur van de workshop hanteren wij een minimum tijdsbestek van 3 uur per sessie. Ook is het mogelijk dat wij programma’s samenstellen die bestaan uit meerdere lessen.
Een masterclass koken op locatie wat kost dat?
Wellicht goed om te vermelden dat een kookworkshop op uw bedrijf fiscaal geboekt kan worden onder de WKR. Wij zorgen dat uw factuur voldoet aan de hiervoor benodigde eisen vanuit de belastingdienst. Ook scholen kunnen veelal gebruik maken van een tegemoetkoming vanuit de gemeente. Deze dienst helaas vaak al wel een jaar van te voren aangevraagd te worden.
Kookles op school of op uw bedrijf verzorgden wij voor:
Met ons team een kookles op locatie gevolgd. Doel was om meer maar ook vooral langer aandacht aan de belangrijkste maaltijd van de dag te schenken, het ontbijt. Sommige teamleden eten nu nog dagelijks yoghurt zoals we geleerd hebben.
Het Zuiderlicht | 10 personen | Haaren
Onder het motto “fit en fitaal is het nieuwe moraal” hebben chefs van Klaas Culinair bij ons op school voor de jongste leerlingen een cursus fruit snijden gegeven. Hierbij werd ieder stuk fruit uitgelicht waar het groei en iets verteld over de aanwezige vitamines. Na afloop konden kinderen geblinddoekt proeven en dat bleek veel lastiger dan iedereen dacht.
De Arke | Lemmer | 26 personen