Léon staat voor PUUR, EERLIJK en HEERLIJK. De in Den Bosch geboren Leon had al op jonge leeftijd helder wat hij wilde worden. Met zijn opleiding in verschillende Brabantse restaurants heeft Leon in heel wat verschillende keukens een kijkje mogen nemen. In deze restaurants heeft hij zowat alle functies bekleedt die er bestaan in de Franse keuken. Van patissier, chef-kok, tot cateringmanager. Leon werkte in gerenommeerde restaurants zoals het Kurhaus in Scheveningen en het beroemde chateau Neercanne nabij Maastricht als sous-chef.
Op latere leeftijd vertrok Leon voor langere tijd naar het buitenland. Twee vliegen in 1 klap noemt hij dat. Vanuit zijn passie voor koken ondersteunde hij internationale teams in Equador en de Amazone. Een schitterende ervaring was dat. Ook op kookgebied ontdekte hij hier nog veel nieuws. Bij terugkomst in Nederland begon het eigen ondernemerschap steeds meer te kriebelen. Zal ik een eigen bedrijf opzetten of in loondienst blijven?
Leon bleef in loondienst en zocht zijn uitdaging in het meedoen aan kookwedstrijden. Echt een uit de hand gelopen hobby die veelal in de late uurtjes na het sluiten van de keuken beoefend werd. Zo heeft Leon meegekookt tijdens de zilveren koksmuts. Dit is echt een prestigieuze wedstrijd in Nederland. In 2001 was de kogel eindelijk door de kerk. Een lang gekoesterde droom ging toen in vervulling. Leon Catering was een feit en weer een uitbreiding van zijn C.V. Het hoeft ook geen uitleg dat er al heel veel mensen hebben mogen genieten van Leon zijn creaties. Eigenlijk is Leon zijn C.V. veel te lang om alles te benoemen. Tijdens een dinertje bij u thuis vertelt hij bovendien graag over zijn mooiste avonturen in ruim 40 jaar horeca.
***
Op vakantie gaat Leon het liefst naar Frankrijk, waar hij geniet van lokale wijnen en ambachtelijke kazen. Voor hem is een goede Bordeaux uit bijvoorbeeld de Haut Medoc met een perfect gerijpte brie de ultieme ontspanning!
Een chef aan huis inhuren, hoe werkt dat?
- Mooie gedekte tafel
- Tafellinnen en servetten
- Bloemen en kandelaars
- Servies en Bestek
- Amuse
- Brood en boter

- Extra gang
- Tussengerecht met cocquilles
- Aperitief met amuse
- Kaasplank
Wist u dat onze chefs gemiddeld worden beoordeeld met een 4,9?
Liefde en passie dat is wat je in huis haalt als je Leon vraag om een thuisdiner bij je thuis te komen koken. Voor mijn dochter haar 21 diner heeft Leon alles tot in de puntjes geregeld.
Veghel | 21 personen | Van Dijk
Alle gerechten zag er fantastisch uit, Leon is vakbekwaam en een gezellige kok om een avond mee door te brengen.
Van Dam | 7 personen | Eindhoven



