Nog enkele opdrachten en de schoolvakanties starten. Maar ook de bouwvak duurt niet lang meer. Voor ons is het voorjaar en de zomer traditiegetrouw altijd een drukke periode met veelal wat grotere opdrachten, dit door het aantal personen. Maar dit jaar zal de zomer toch echt anders verlopen. Want ook aan mij is het coronavirus niet voorbij gegaan.
Toen het besluit 15 maart kwam dat de horeca dicht moest, werden ook bij Klaas Culinair vele reserveringen geannuleerd of verplaatst naar later dit jaar of zelfs volgend jaar. Maar dat de agenda serieus leeg was, en toch ook zeker 6 weken leeg bleef is een feit. Midden mei zag ik het aantal aanvragen fors oplopen, mensen durfden weer iets te organiseren. Maar de groepsgrote was veelal klein. Daar waar wij normaliter pas vanaf 8 personen koken.
De diners die volgden waren toch ook wel erg bijzonder. Soms een diner voor 6 personen, die dan vervolgens weer uit 3 gezinnen kwamen en elk hun eigen tafel hadden met de vereiste anderhalve meter afstand. Maar ook het uitserveren op anderhalve meter is een hele kunst, ik heb nog niet ontdekt hoe het moet 🙂 Gelukkig dat er de laatste weken versoepelingen zijn doorgevoerd en dat het aantal besmettingen niet oploopt.
Voordeel van de lege agenda was dat ik tijd had om na te denken over mijn bedrijf. Maar ook over wat echt belangrijk is. Dat ik Klaas Culinair een mooi bedrijf vond was mij natuurlijk al wel duidelijk. Veel vrijheid, terwijl het veel van mijn vrije tijd opslokt. Iedere keer weer op een unieke locatie, altijd hoffelijke gasten, werken met mooie producten. Maar ook de afwisseling van het koken, ondernemen, inkopen, marketing, organiseren tot aan het afwassen toe spreekt mij aan. Ik ben dan ook niet van plan te stoppen. En gelukkig is de agenda voor de komende weken toch goed gevuld met mooie opdrachten.
Rest mij u een goede vakantie toe te wensen,
Klaas Culinair