Eindelijk begint het gewone leven weer iets op gang te komen. Het aantal besmettingen gaat gestaag weer de goede kant op. Dit merken we ook aan onze aanvragen. De vraag is groot. Mensen hebben zin om weer samen te komen. Het feit dat restaurants nog niet volledig open zijn merken wij in de vele aanvragen die wij ontvangen. Ook al zijn de groepen waarvoor we koken veel kleiner dan voorheen. Ondanks dat de gedeeltelijke sluiting van de horeca ons geen windeieren legt, hoop ik toch snel op verdere versoepelingen voor heel veel ondernemers in de horeca / toerisme / theaters en noem maar op. Want een stad met lege terrassen gaat mij als horecaman door merg en been.
Aangezien ik zelf bij een risicogroep hoor heb ik de laatste maanden rustig aan gedaan. Sinds enkele weken ben ik gevaccineerd en gedeeltelijk weer begonnen met het verzorgen van diners op locatie. Wat is het toch heerlijk om in deze rol bij mensen thuis in de “keuken te mogen kijken” Wat ik veel zie, is dat mensen die vorig jaar feesten / huwelijken / verjaardagen hebben uitgesteld, dit alsnog willen vieren. Vaaks willen ze nog groter en of luxer uitpakken dan het oorspronkelijke plan was. Dit maakt dat onze agenda goed gevuld is voor de komende maanden met veel bijzondere opdrachten. Met name activiteiten buiten zoals BBQ van de Big Green Egg en Walking Dinners zijn populair. Maar ook zien we veel aanvragen van mensen die vakantie vieren en een chef aan huis in hun vakantiehuisje willen.
De titel van deze nieuwsbrief “voorjaar 2021” verklapt de periode waarin we leven. Maar ook het seizoen en de producten waar wij als chefs momenteel mee mogen werken. Wellicht heb ik het in voorgaande nieuwsbrieven wel eerder geschreven, maar zelf vind ik het voorjaar echt het mooiste seizoen. Asperges, rabarber, doperwten, aardbeien. Geweldige producten om mee te werken. Ik sluit deze nieuwsbrief af met een kleine quiz. Wie weet welke groente u ziet op de foto? U kunt uw antwoord gewoon mailen middels een replay op deze nieuwsbrief en wie weet misschien wint u wel die fles heerlijke bubbels.
Met vriendelijke groet,
Klaas Culinair