Thuiskok Klaas voor een heerlijk diner thuis of op locatie. Onze specialiteit is het verzorgen van walking dinners en diners aan tafel. Smaak en presentatie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook uitsluitend met de beste producten. Met thuiskok Klaas in huis bent u er zeker van dat het u en uw gasten aan niets zal ontbreken.
Geen locatie is ons te gek, van flatgebouw tot boot of een luxe diner in een tot restaurant omgetoverde boerenschuur. Maar ook een klein intiem diner aan huis met uw naaste familie en vrienden, het kan allemaal. Een diner aan tafel duurt vaaks rond de 3 uur. Dit is inclusief bubbels en amuses vooraf. Voor een walking dinner gaan wij vaaks uit van iets meer dan 3 uur uitgaande van 6 gerechtjes. Een warme lunch van 3 gangen kan geserveerd worden binnen anderhalf uur. Maar dan moet er vrij snel gegeten en gekookt worden.
Lekker lang tafelen met Klaas Culinair
Als eenmaal overeenstemming is bereik over het menu hoeft u helemaal niets meer te doen. Wij regelen namelijk alles voor u, van boodschappen tot afwas. Enkele dagen voorafgaand aan het diner doet thuiskok Klaas alvast alle boodschappen en alle voorbereidingen. Ook bellen wij u dan om de uitzonderingen door te spreken en de tijd van aan tafel af te stemmen. Vrijwel alle gerechten worden op de dag van het diner a la minute bij u thuis gemaakt. Maar soepen en desserts waar gelatine in gebruikt worden, maken wij vooraf bij ons op locatie.
Een thuisdiner of walking dinner hoe lang duurt dat ongeveer?
Op de dag van het thuisdiner zijn wij enkele uren voordat uw gasten komen bij u thuis om de laatste voorbereidingen te treffen. Wij dekken dan alvast de tafel met servies en glaswerk wat door ons wordt meegebracht. Ook werken wij altijd met ons eigen bestek. Want bij een feestelijk diner hoort ook een feestelijk gedekte tafel. Wij hebben op deze manier genoeg tijd om de keuken naar onze wensen in te richten. Het enige wat wij vragen is om een plankje vrij te houden in de koelkast en om het aanrecht zo leeg mogelijk te maken als wij komen. Als de gasten er eenmaal zijn starten wij met het serveren van het afgesproken menu. Hiervoor rekenen wij vaaks 3 uren uitgaande van 4 gangen met wijn. Wist u dat Nederlanders thuis 29 minuten over hun avondeten doen en slecht 19 minuten voor de lunch.
Wist u dat Zuid Europeanen in de middag warm lunchen en daar iets meer dan 2 uur voor uittrekken om vervolgens siësta te houden? Wat dat aan gaat kunnen we nog veel van ze leren.
Ook voor het avondeten wordt in de zuidelijke landen veel meer tijd uitgetrokken. Dit voor het bereiden maar ook voor het nuttigen. Ontbijten daar nemen wij Nederlanders dan weer vrij veel tijd voor. Iets meer dan een kwartier zitten wij in de ochtend aan ons ontbijt terwijl de meeste Italianen staand aan het aanrecht een kop espresso naar binnen gooien.