Joost studeerde HBO facility management en had als doel leidinggevende te worden tijdens grote evenementen zoals congressen en andere zakelijke events. Maar tijdens een korte verplichte stage in de keuken kwam hij er al snel achter dat koken beter bij hem paste dan leidinggeven. Lekker roeren in potten en pannen ligt mij veel beter dan de hele dag achter de computer bestellingen doen en werkrooster in elkaar zetten. Met het diploma op zak verkende hij de keukens van vele gerenommeerde restaurants. Van bistro tot top restaurant, allemaal kwamen ze voorbij.
Joost heeft het koken geleerd in de Friese bossen
Zo werkte Joost meer dan 6 jaar bij hotel Tjaarda in Oranjewoud waar hij zonder dat hij het wilde toch weer de leiding over de keukenbrigade had. Maar de kennis die hij in het mooie Friesland heeft opgedaan heeft hem geen windeieren gelegd. Want nu Joost in te huren is als thuiskok en niet meer een complete brigade heeft die alles tot in de puntjes uit kan voeren is het belangrijk om te weten wat er echt in de keuken moet gebeuren om mensen een topavond te bezorgen. Maar ook om zelf de handen uit de mouwen te steken.
Het persoonlijke contact dat maakt aan huis koken zo bijzonder
En die handen uit de mouwen steken doet Joost graag. Het liefst kookt hij op locatie of bij mensen thuis. Na het diner drinkt Joost graag een borrel met zijn gasten om te horen hoe de gasten de avond hebben ervaren. Mensen geven mij veelal het volledige vertrouwen en laten zich totaal verrassen met een menu wat past binnen het seizoen. Eigenlijk is niets te gek. Standaard serveer ik 4 gangen met bijpassende wijn, maar als mensen willen kunnen we er ook 7 gangen van maken.
Als u Joost in huis haalt bent u er zeker van dat het u aan niets zal ontbreken. Maar ook dat alles voor u geregeld wordt.
Wat kunt u verwachten?
Ik zorg er voor dat mensen volledig verzorgd worden en alleen maar hoeven te genieten. Ik neem mijn eigen bestek, bloemen, tafellinnen, kaarsen, afwas, bediening, kok op locatie en natuurlijk een heerlijk diner mee naar uw huis.
Kan rekening houden met:
Alle dieetwensen en / of allergenen zijn geen probleem.
Wat moet u zelf nog regelen?
Een opgeruimde keuken en een lege tafel, lege vuilnisemmer.
Is gespecialiseerd in:
Koude voorgerechten, vis & vlees
Kosten
Naast de menu prijs worden er ook reiskosten in rekening gebracht.
Voor 2 amuses en 4 gangen met bubbels en bijpassende wijnen berekend Joost Euro 120,00 per volwassene
Joost heeft de sterren van de hemel gekookt, daarnaast vonden we het heel gezellig om met Joost kennis te maken.
Ilja | 9 personen | Den BurgJoost overtreft verwachtingen. We verrast met een heerlijk 4 gangen verrassingsmenu. Ook voor de veganist in het gezelschap waren er passende gerechtjes gemaakt.
Antje | 13 personen | Oudemirdum