Op zijn 16e kwam Karim voor het eerst in aanraking met koken. Eigenlijk wist hij het gelijk. Dit is wat ik later wil gaan doen. Na verschillende bijbaantjes in de horeca en na het doorlopen van de hotelschool was de keus dan ook snel gemaakt. Met plezier, passie en bevlogenheid heeft Karim veel ervaring op mogen doen in restaurants als Las Palmas in Rotterdam en in de Lindenhof te Nuenen. Ook deelde Karim het fornuis met Sergio Herman in Oud Sluis, Pure C en The Jane. Na langere tijd gewerkt te hebben in Nederland maakte Karim een uitstap naar het buitenland. Na terugkomst met een koffer vol recepten en ingrediënten is hij samen met zijn vriendin tevens gastvrouw Britt “Soul Food Nourriture de L’ame gestart. Hetgeen betekent voeding voor de ziel.
De drang om mensen kennis te laten maken met de smaken zoals hij die in het buitenland had leren kennen was enorm. Om deze reden organiseerde hij meerdere malen een pop-up event. Na de eerste avond gedraaid te hebben in het pop-up restaurant was een ding duidelijk. Dit verhaal willen wij met iedereen delen, iedereen willen we laten proeven, iedereen willen we laten beleven.
Sinds 2020 is het roer helemaal om en hebben Karim en Britt het restaurantleven omgeruild voor het aan huis koken. Vanuit Amsterdam brengen ze het restaurantgevoel naar uw woonkamer. Dit kan in heel Nederland. Hierbij hebben ze maar een doel voor ogen, u een geweldige avond bezorgen. Dat Karim Marokkaanse roots heeft laat hij maar al te graag zien en proeven met zijn verfijnde gerechten.
Wat kunt u verwachten?
Huurt u Karim en Britt in dan zorgen zij voor een mooi gedekte tafel voorzien van tafellinnen, servetten, bestek, glaswerk en kaarsjes. Ze hebben servies tot 14 personen. Is de groep groter dan 14 personen, ook dat is geen probleem. Dan huren ze servies bij een verhuurbedrijf.
Kan rekening houden met:
Lactose intolerantie, pinda allergie, zoutarm, vegetarisch en vegan.
Wat moet u zelf nog regelen?
Bloemen voor op tafel
Een lege keuken, ruimte in de koelkast (liefst 2 lades) en een vrieslade.
Indien mogelijk een parkeerplaats naast huis.
Is gespecialiseerd in:
“Ik heb niet zozeer iets speciaals, het is het geheel wat het speciaal maakt” Karim kookt met Aziatische en Arabische invloeden waarbij hij groentes een podium wil geven. Hij wil niets anders dan gasten verrassen met smaakcombinaties die ze nog niet eerder hebben gegeten.
Kosten
Naast de menu prijs worden er ook reiskosten in rekening gebracht.
Voor 4 gangen met bijpassende wijnen berekent Karim Euro 135,00 per persoon
Wilt u een amuse met aperitief Euro 12,00
Ook kunt u 12 oesters extra bestellen Euro 42,50
Wilt u een extra gerecht met bijpassende wijn dan kan dit tegen een meerprijs van Euro 15,00
Karim en Britt zijn echt ware toppers om bij je thuis over de vloer te mogen hebben. Karim is een fantastisch chef, wij zijn echt verrast door de smaken en de bijzonder leuke avond die we hebben gehad.
Teeuw | 12 personen | AmstelveenEen kok die buiten zijn kaders denkt, dat is Karim. Stoofschotel van kool met vruchtenijs on top. Wie kan dan nou bedenken als hoofdgerecht. Een dikke 10!
Van Tongeren | 6 personen | Heerenveen