Catering Groningen kookt mooi huwelijksdiner op bijzondere locatie
Een diner wat ik nooit zal vergeten wat ik als catering Groningen mocht koken is tijdens het huwelijk van Henk Bleker (oud staatssecretaris) en Barbara Rijlaarsdam. De in Groningen geboren en getogen Henk wilde het diner houden op een unieke locatie. Namelijk op de boerderij in Oost Groningen waar ze weekends altijd vertoefden. Door de week verbleven Henk en Barbara veel in Den Haag. Ik werd uitgenodigd op de boerderij voor een gesprek om alles door te nemen. Wat een leuke normale mensen en een hoffelijk ontvangst.
Chef aan huis Klaas Culinair geniet van de mooie samenwerking
Het bruidspaar gaf aan rond de 40 gasten te verwachten. Deze zouden in de middag rond 13.00 uur op de boerderij verzamelen waar ze dan koffie konden krijgen met een lekker broodje. De dag voor het diner op locatie was ik al druk op de boerderij bezig om alles klaar te zetten. Aangezien ik geen medewerkers bij mij had op dat moment hielpen Barbara en Henk mij met het opzetten van de tafels en stoelen voor het diner. Wat gezellig. Ook had ik een extra koelkast bij me, welke ik samen met mijn buurman in de foodtruck had gezet. Deze kon ik niet alleen tillen, maar hier wilde de oud staatssecretaris mij wel bij helpen. Uiteraard alleen als hij zijn klompen aan mocht houden.
Catering Groningen voor huwelijksdiner op locatie.
Op de dag van het diner waren wij vroeg aanwezig. We dachten misschien kunnen we nog even helpen met het smeren van broodjes, dat noemen wij service van de zaak. Alleen had het bruidspaar zelf de broodjes al gesmeerd. Toen we bij gebrek aan werk koffie wilden schenken werden we verzocht plaats te nemen op de loungebank om vervolgens zelf voorzien te worden van een kop koffie geserveerd door de bruidegom. Wat een prachtige mentaliteit. Doen wij wel even joh. Kunnen we ook nog een kopje koffie voor je inschenken Klaas? Jij moet je eigen ding doen. Nadat alle gasten er waren en hadden genoten van een heerlijke lunch verplaatste de groep zich richting het klooster in Ter Apel, voor de huwelijksvoltrekking. Ook hier waren wij bij aanwezig, dit om bubbels / Champagne te kunnen serveren. De telegraaf had er lucht van gekregen dat er een bijzondere dag in de lucht hing en reisde af voor een paar mooie foto’s richting het klooster.
Catering Groningen de cateraar met een goed netwerk
Na de huwelijksvoltrekking kwam het kers verse bruidspaar terug naar de boerderij, die speciaal voor deze dag helemaal opnieuw in de verf was gezet. Nu iedereen er was en mijn crew ook compleet was konden we starten met het serveren van het diner met daarbij bijpassende wijnen. Deze werden geleverd door een vriend van Henk die een wijnhandel in Roden heeft. Dank voor de leuke samenwerking. Speciaal voor deze gelegenheid had ik oud collega van Landgoed Lauswolt Bouwe Westerdijk gevraagd mee te helpen in de bediening.
Een top diner met top kok en top bediening zoals het hoort
Er werd een heerlijk diner geserveerd met allemaal lekkernijen uit het seizoen, doperwtensoep, asperges en zoals dat hoort in Den Haag werd er afgesloten met een kaasplateau. In het voorgesprek gaf de bruidegom aan twee zaken belangrijk te vinden. Dat zijn aanstaande ja zou zeggen, en dat er als dessert een kaasplateau geserveerd zou worden. Beide wensen kwamen uit. De foto helemaal bovenaan deze pagina is gemaakt op de boerderij!! Op de kruiwagen welke speciaal voor deze gelegenheid was ontdaan van paardenpoep serveerden wij overheerlijke amuses welke gasten konden pakken terwijl wij met de kruiwagen tussen hen doorreden. Het hoeft geen toelichting dat ik zelf ook enorm genoten heb van deze dag.