Ieder jaar zijn er weer van die zaterdagen dat iedereen een kok aan huis wil. De een voor een barbecue de ander voor een 21 diner of gewoon voor een gezellig diner of walking dinner met vrienden en familie. Veelal zijn de zaterdagen in mei en juni zo populair dat we helaas ook steeds vaker “nee” moeten verkopen. Zaterdag 13 mei 2023 was een dag waarop veel mensen iets thuis of op locatie wilden vieren. Van de 35 aangesloten chefs volgen we er enkele die via Klaas Culinair op pad gingen om klanten een onvergetelijke beleving te bezorgen.
Chef Joey de Vries van Godenspijs uit Amsterdam kookt de sterren van de hemel in Dordrecht
Chef Joey van Godenspijs uit Amsterdam verzorgde naast een barbecue walking dinner stijl voor 35 personen ook een Big Green Egg workshop. De gastheer had aangegeven graag enkele echte BBQ fans voorafgaand aan het feest te willen trakteren op een masterclass koken op de big green egg.
Barbecue aan huis Dordrecht
De barbecue die plaatsvond in Dordrecht was voor 35 personen. De gastheer had heel duidelijk aangegeven niet op zoek te zijn naar een standaard worstje of hamburger, maar echt een soort diner wat zou bestaan uit meerdere gangen welke dan walking dinner stijl geserveerd zouden worden. Chef Joey maakte 6 heerlijke gerechten waarvan er 3 op de BBQ werden gemaakt. Op onderstaande foto ziet u Joey aan het werk, natuurlijk mochten asperges in deze tijd van het jaar niet ontbreken.
Masterclass Big Green Egg
Alvorens het diner ging Joey aan de slag met 6 heren die meer wilden leren over het koken op een green egg. De heren allen in het bezit van een green egg gebruikten hun eigen green egg veel als gewone BBQ en wilden nu ook een paar kooktechnieken leren zoals roken, grillen, bakken maar ook slow cooking moest aan de orde komen. Er werd in de middag dan ook een gerecht voorbereid wat de avond pas gegeten kon worden.
Met volle magen en nieuwe inzichten op kookgebied keerde iedereen na afloop van het diner richting huis. Joey bedankt voor de tevreden gasten en op naar een volgende opdracht.
Jos van Josjes Culinair uit Tilburg kookt diner in Eindhoven
Jos van Josjes Culinair uit Tilburg behoort tot één van de eerste chefs waar de samenwerking in 2020 mee begon. Jos behoort echt tot de fine dining chefs. Op onderstaande foto’s ziet u enkele gerechten welke hij op 13 mei serveerde tijdens het diner in Eindhoven. In totaal werden de 14 gasten verrast met een 5 gangen diner. Kok aan huis Jos doet veelal opdrachten met zijn vriendin die dan de bediening voor haar rekening neemt. Met Jos en Gitta heeft u echt een stel in huis die passie heeft voor koken.
Naast dat Jos op locatie walking dinners, BBQ en diners kookt heeft Jos ook een eigen kookstudio in Tilburg. Dus woont u in Brabant en wilt u een kookworkshop op hoog niveau ook dan zit u bij Josjes Culinair helemaal goed. Jos en Gitta ik hoop onze samenwerking nog vele jaren voort te zetten.
Joost Claessen van Just Cooking
Chef Joost uit Bodegraven heeft echt een passie om mensen een onvergetelijke avond te bezorgen. Maar bij Joost is het altijd net niet standaard en dat heeft vooral te maken met dat Joost heel veel energie steekt in niet alleen lekker koken maar ook mooi wat betreft presentatie. Zie bijvoorbeeld onderstaande foto wat voor prachtige stukken vlees er op de BBQ liggen.
Maar zoals het nu op de barbecue ligt krijgen gasten het niet voorgeschoteld bij Joost. Mooi geportioneerd en gepresenteerd op luxe servies en met gouden bestek dat is hoe hij zijn gerechten presenteert.
Deze barbecue vond ook plaats in Dordrecht. Naast dat Joost zich een echt grillmaster mag noemen is hij ook nog eens uitermate geschikt om in te huren voor private dining. Ook dan zijn presentatie en smaak belangrijke kernwoorden voor deze chef aan huis. Zo bent u er zeker van dat u aan een tafel zit die zo mooi is gedekt dat de avond eigenlijk al geslaagd is.
Verder wil ik nog vermelden dat Joost zijn hart sneller gaat kloppen van desserts. Hij maakt de mooiste, lekkerste en verrassendste creaties die u maar kunt bedenken.
Jos aan huis van aan huis koken uit Boxtel
Ook Jos Hermans van aan huis koken uit Boxtel is vanaf het begin van onze samenwerking een chef die veel opdrachten succesvol heeft uitgevoerd. Jos is echt een zeer bevlogen chef die soms afgeremd moet worden.
Jos heeft zelf jaren in het buitenland gewerkt maar ook had hij in Boxtel een eigen restaurant. Wegens de tol van het harde werken en het ouder worden besloot Jos om zijn werkzame leven anders in te richten. Daar hij vroeger op school al goed was met cijfers en al veel kennis had van boekhouden besloot hij een eigen administratiekantoor te starten.
Het administratie kantoor heeft Jos nog steeds. Maar het liefst staat Jos in de keuken of bij mensen aan tafel te kletsen. Het mooie van aan privé chef aan huis vindt Jos dat je meer regie over je agenda hebt. Het restaurant moet altijd open en als kok aan huis bepaal ik zelf hoeveel opdrachten ik doe per maand.
Zaterdag 13 mei ging Jos op pad naar Gouvry in de Ardennen. Hij verzorgde hier een diner met alles erop en eraan voor 10 personen. Ook met jou Jos hoop ik de samenwerking nog lang voort te zetten.
Holterman Horeca Hospitality uit Berlicum
Vader (Peter) en zoon (Daan) zijn eigenaar van Holterman horeca hospitality. Eigenlijk is dit bedrijf een beetje een vreemde eend in de bijt. Daar waar de meeste aangesloten chefs eenpitters zijn is Holterman met tal van horecazaken in en rondom Den Bosch een grote speler. Daarnaast hebben ze ook nog een cateringtak die in staat is catering op locatie te verzorgen tot in ieder geval 1000 personen. Bij Holterman werken rond de 85 personen.
Daan kookte in Eindhoven voor het Rode Kruis op 13 mei, dit voor een groep van 42 personen. Het Rode Kruis zet eenmaal per jaar alle vrijwilligers die 25 jaar in dienst zijn in het zonnetje.
Kookers
Kookers behoort ook tot de grotere cateraars, hier werken rond de 20 personen. Kookers met vestigingen in Weesp en Nijmegen is ooit begonnen met kookworkshops op eigen locatie maar ook aan huis of op het bedrijf. Het compleet verzorgen van kookworkshops op locatie is een vak apart en brengt bijzonder veel werk met zich mee omdat er echt heel veel spullen nodig zijn. Binnen onze samenwerking verwijzen wij de kookworkshops dan ook veelal naar Kookers.
Tegenwoordig is Kookers veel groter geworden dan wat ooit de bedoeling was. Eigenlijk is alles bij Kookers mogelijk. Een luxe diner, een minder luxe diner, een buffet, een walking dinner, een frietwagen, een cocktailbar, een foodtruck in de vorm van een brandweer tot aan vele soorten BBQ toe. Maar welk concept u ook kiest, met Kookers over de vloer is het altijd gezellig.
Voor de opdracht die Kookers deed op 13 mei ging de reis naar Rijssen. Diep in mijn hart deed dat me wel een beetje zeer, want enkele jaren daarvoor had ik ook al eens voor deze familie gekookt en dat had ik graag weer gedaan.
Klaas Culinair uit Sneek
Daar waar Daan van Holterman Horeca Hospitality de vrijwilligers van het Rode Kruis in het zuiden van Nederland voorzag, deed ik dat in het noorden van het land. Tijdens de voorbesprekingen werd er echt op aangestuurd dat het diner qua level en presentatie op beide locaties gelijkwaardig moest zijn. De weken voorafgaand aan het diner had ik dan ook veelvuldig contact met de afdeling marketing van het Rode Kruis, maar ook met Nanet van Holterman.
Dit diner wat gegeven werd in Assen is voor vele vrijwilligers een hoogtepunt in hun leven. Ze krijgen dan uit handen van een directielid een cadeau aangeboden met daarbij een opmaat speech. Deze vrijwilligers zijn echt mensen die met heel hun hart en ziel houden van het Rode Kruis. Ik hoop dat we volgend jaar weer jullie jubileum diners mogen verzorgen.